14/2/08

Τί είναι ο Ιστός Υποστήριξης Φυλακισμένων Αγωνιστών/τριών της Γης

Ο Ιστός Υποστήριξης Φυλακισμένων Αγωνιστών/τριών της Γης (Earth Liberation Prisoners Support Network) στοχεύει στην παροχή πληροφοριών και ενημέρωσης σχετικά με ανθρώπους που βρίσκονται κρατούμενοι για δράσεις υπέρ της Γης και της Ζωής σε αυτήν.

Περιλαμβάνονται κρατούμενοι για ενέργειες απελευθέρωσης/υπεράσπισης των ζώων, της Γης, αντι-πυρηνικών και αντι-πολεμικών αγώνων, περιβαλλοντικών/ιθαγενικών και αντιφασιστικών δράσεων, καθώς επίσης, κρατούμενοι για το κίνημα MOVE αλλά και άλλοι...

Μπορείτε να γίνετε συνδρομητές στο διμηνιαίο αγγλόφωνο ηλεκτρονικό δελτίο Spirit Of Freedom, στέλνοντας ένα e-mail εδώ.

Μπορείτε επίσης να γραφτείτε στην λίστα επαφών του ELP Extra! για να λαμβάνετε στο e-mail σας τα τελευταία νέα.

Ο Ιστός Υποστήριξης Φυλακισμένων Αγωνιστών της Γης είναι ένα διεθνές δίκτυο ομάδων και ατόμων που υποστηρίζουν ανθρώπους που αναλαμβάνουν δράση για την υπεράσπιση της Γης και της Ζωής σ' αυτήν. Στους πολυάριθμους ανθρώπους που συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία αυτοί βρίσκονται οι μαχητές/τριες για την απελευθέρωσης της Γης/των Ζώων (είτε χρησιμοποιούν τα ακρωνύμια "ALF" και "ELF", είτε όχι), άνθρωποι που αντιμάχονται την ανάπτυξη/ανάπλαση στις κοινότητές τους, αντι-πυρηνικοί/ες και αντι-πολεμικοί/ες διαδηλωτές/τριες, ιθαγενείς ακτιβιστές, κρατούμενοι του κινήματος MOVE και αντιφασίστες/τριες. Η υποστήριξή μας δεν βασίζεται στον αν οι άνθρωποι αυτοί εντάσσονται σε κάποια ιδεολογικά πρότυπα, αλλά εστιάζει ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση. Δεν έχουμε πρόθεση να επιβάλουμε σε κανέναν κάποιο ιδεολογικό ή πρότυπο συμπεριφοράς, ωστόσο δε στηρίζουμε ανθρώπους που παρέχουν πληροφορίες στις αρχές είτε ρουφιανεύουν τους/τις συντρόφους/ισσες ή συγκατηγορουμένους/ες τους.

Είμαστε ένα δίκτυο υποστήριξης, και όχι τα άτομα ή οι ομάδες που αναλαμβάνουν την ευθύνη κάθε δράσης τα οποία στηρίζουμε. Παρόλο που το ακρωνύμιό μας "ELP" μοιάζει με το όνομα του διεθνούς κινήματος άμεσης δράσης "ELF", δεν έχουμε κάποια άμεση σύνδεση με το κίνημα αυτό, πέραν της υποστήριξής μας για πολλές από τις ενέργειες που έχουν γίνει κάτω από το όνομα αυτό.

Κάθε σχόλιο ή κριτική τόσο για τη διαδικτυακή μας παρουσία όσο και για ζητήματα υποστήριξης αγωνιστών/τριών, είναι ευπρόσδεκτα.

Δεν μιλάμε με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με κανέναν τρόπο, για κανένα λόγο, με καμία μορφή.

Μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουμε άμεση επικοινωνία με τους κρατουμένους, δεν μπορούμε να περάσουμε τα μηνύματά τους, σε έναν ήδη περιορισμένο τρόπο. Έτσι, αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει με τους ίδιους τους κρατουμένους, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να επισκεφτεί τις φυλακές όπου βρίσκονται. Δεν παρέχουμε καμία βοήθεια σε δημοσιογράφους. Αντίθετα, κάθε έρευνα, εργασία, αναζήτηση πληροφοριών από αντικαθεστωτικά και κινηματικά μέσα, έντυπα, άτομα ή συλλογικότητες θα απαντηθεί και θα υποστηριχθεί στο μέτρο του δυνατού.

Μπορείτε να μας στέλνετε νέες διευθύνσεις κρατουμένων, φωτογραφίες, νέες πληροφορίες σχετικά με τους/τις φυλακισμένους/ες που στηρίζουμε, πληροφορίες για δικαστικές και κατασταλτικές κινήσεις, στοιχεία κ.λπ. στο greekelp@yahoo.gr

Άλλοι σύνδεσμοι του Earth Liberation Prisoners Support Network:

Βρετανία: Υπάρχει η ομάδα British Earth Liberation Prisoners Support Network, BM Box 2407, London, WC1N 3XX, England. ELP4321@hotmail.com Η ομάδα είναι υπεύθυνη για το δελτίο ELP Newsletter. Ο βρετανικός σύνδεσμος UK-ELPSN επίσης συντονίζει το Urgent ELP!, όπου μέσω e-mail επικοινωνούνται τα ονόματα και στοιχεία για τυχόν νέους φυλακισμένους αγωνιστές.

Για συνεχή ενημέρωση, μπορείτε να γίνεται συνδρομητές στο UrgentELP: urgentelp@lists.riseup.net

Για ενημέρωση για κρατουμένους που δε στηρίζονται συστηματικά από το ELP μπορείτε να γραφτείτε στο ELP-Extra: elp-extra@lists.riseup.net

Για να λαμβάνεται το διμηνιαίο αγγλόφωνο ηλεκτρονικό δελτίο του ELP, το Spirit of Freedom, στείλτε ένα e-mail στο ELP4321@hotmail.com

Πολωνία: ELP4321@hotmail.com

Ιταλία: italianelp@yahoo.com & www.italianelp.net

Βόρεια Αμερική: naelpsn@mutualaid.org & www.ecoprisoners.org

Τουρκία: yesilanarsi@yahoo.com & www.geocities.com/yesilanarsi/elp.htm

Βέλγιο: elp_bel@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: