21/2/08

Το ELP αποσύρει την υποστήριξή του από τον Chris McIntosh

Το ELP αποσύρει την υποστήριξή του από τον Chris "Dirt" McIntosh. Ο McIntosh κατηγορείται για μια απόπειρα εμπρησμού ενός McDonalds. Οι λόγοι που οδήγησαν το ELP στην απόφαση αυτή είναι οι εξής:

Ο McIntosh στη διάρκεια της φυλάκισής του υιοθέτησε ρατσιστικές-φυλετικές θέσεις. Έχει κάνει τατουάζ "White Power" και σε γράμματά του μιλάει με απαξιωτικούς όρους για τους μαύρους και τις μειονότητες που υποτίθεται καταπιέζουν τους λευκούς αμερικανούς. Μέσα από τα γράμματά του, τοποθετείται υπέρ μιας ιδεολογίας κοινωνικού δαρβινισμού, που επικροτεί την βίαια επικράτηση των κοινωνικά ισχυρών στους αδύναμους. Θεωρεί ότι είναι "καλή φάση" για έναν άνδρα να βιάζει μια γυναίκα (από τη στιγμή που έχει την ισχύ να την υποτάξει, βλ. το παραπάνω μοτίβο). Τα παραπάνω συμβαδίζουν με μια συνολική αλλαγή της συμπεριφοράς του (έχει εγκαταλείψει τη χορτοφαγική διατροφή του πρώτου καιρού της φυλάκισής του).

Το ELP δεν μένει παρά να αφαιρέσει τον McIntosh από τους κρατουμένους που στηρίζει, προειδοποιεί τους/τις φίλους/ες του (του ELP) για τον άνθρωπο αυτόν, και προτρέπει κάθε άλλη καμπάνια υποστήριξης να κάνει το ίδιο.

Επίσης, δεν παρέχεται καμία στήριξη στους παρακάτω, αφότου αποφάσισαν να συνεργαστούν με το FBI προκειμένου να μειώσουν τις πολυετείς ποινές τους, παρέχοντας πληροφορίες για ακτιβιστές: Stan Meyerhoff, Kevin Tubbs, Lauren Weiner, Chelsea Dawn Gerlach, Suzanne Savoie, Kendall Tankersley, Darren Thurston, και Zachary Jensen. Και τέλος, οι Jennifer Kolar και Lacey Phillabaum.

Δεν υπάρχουν σχόλια: